Πίσω στη Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για σχολείο!

7° Γυμνάσιο Χαϊδαρίου "Νέα Φώκαια"

διπλοῦν ὁρῶσιν οἱ μαθόντες γράμματα

Οδηγός πλοήγησης

Το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, για 2η συνεχόμενη χρονιά θα αποτελέσει Εξεταστικό Κέντρο του Διαγωνισμού Μαθηματικών Ικανοτήτων «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», ο οποίος θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το  Σάββατο 9 Μαρτίου 2024  ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και ο/η κάθε μαθητής/τρια θα μπορεί να συμμετέχει με οποιοδήποτε ψηφιακό μέσον (pc, laptop, tablet, κινητό) διαθέτει, με σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και απ’ οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.


Η είσοδος στην πλατφόρμα του Διαγωνισμού θα γίνει μέσω κωδικών, οι οποίοι θα αποσταλούν στο e-mail που θα δηλωθεί κατά την εγγραφή.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγγραφή είναι:

  • η συμπλήρωση Υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής στο Διαγωνισμό
  • η καταβολή του ποσού των 10 ευρώ ως συνδρομή για το περιοδικό του Πυθαγόρα, το οποίο θα δοθεί μετά το τέλος του Διαγωνισμού

Ως Εξεταστικό Κέντρο δεχόμαστε συμμετοχές από μαθητές και μαθήτριες οποιουδήποτε Δημοτικού και Γυμνασίου κι αν ανήκουν, για τις εξής ομάδες θεμάτων:

  • 1η ομάδα θεμάτων: Β Δημοτικού
  • 2η ομάδα θεμάτων: Γ + Δ Δημοτικού
  • 3η ομάδα θεμάτων: Ε + ΣΤ Δημοτικού
  • 4η ομάδα θεμάτων: Α Γυμνασίου
  • 5η ομάδα θεμάτων: Β Γυμνασίου
  • 6η ομάδα θεμάτων: Γ Γυμνασίου

Ο Διαγωνισμός λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά, γι’ αυτό θα βραβευτεί το 20% των διακριθέντων κάθε τάξης. Στους διακριθέντες μαθητές θα απονεμηθεί έπαινος, που θα δοθεί σε ειδικη τελετή βράβευσης.

Προκειμένου οι μαθητές/τριες μας να εξοικειωθούν με τη φύση του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκαν, υπό τη μορφή κουίζ σε παλαιότερα θέματα του «Πυθαγόρα», μαθηματικές «μονομαχίες» μεταξύ των τμημάτων του σχολείου μας.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι μαθητές και οι μαθήτριές μας σε πνεύμα συμμετοχικό αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την εμπειρία αυτή.

Συντονιστής Εξεταστικού Κέντρου και Υπεύθυνος εγγραφών:

Μανωλάκος Ε. (τηλ. επικοινωνίας: 2105814221)

7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, Ηλία Βενέζη 24

7° Γυμνάσιο Χαϊδαρίου © 2024