Πίσω στη Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για σχολείο!

7° Γυμνάσιο Χαϊδαρίου "Νέα Φώκαια"

διπλοῦν ὁρῶσιν οἱ μαθόντες γράμματα

Οδηγός πλοήγησης

 

(Το θέμα προέρχεται από την άσκηση 5, σελ.27  του βιβλίου Νεοελληνικής Γλώσσας Γ΄Γυμνασίου και γράφτηκε  στη  σχολική  αίθουσα στη διάρκεια μίας διδακτικής ώρας. Το κείμενο γράφτηκε από τη μαθήτρια του Γ?1 Καμαρέτσου Μάρθα).

Αγαπητοί μαθητές,

Συμπράττοντας τα σχολεία μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Europe», το τμήμα μας Γ?1 είχε την ευχάριστη ευκαιρία να σας στείλουμε αυτή την επιστολή για να γνωρίσετε καλύτερα τη χώρα μας.

Πιστεύουμε πως ήδη γνωρίζετε αρκετά για την αρχαία μας ιστορία και τον πολιτισμό. Θα σας μιλήσουμε λοιπόν για τη σύγχρονη Ελλάδα του 2015. Είμαστε σίγουροι πως καθημερινά ενημερώνεστε για τη χώρα μας και την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία πέντε χρόνια από τα μέσα ενημέρωσης.

Μια οικονομική κρίση σίγουρα θα έχει πολλά μειονεκτήματα για το λαό της αλλά και για την Ευρωπαϊκή ένωση όπου ανήκει η Ελλάδα. Δυστυχώς, η ανεργία έχει αυξηθεί στο 27% ενώ οι μετανάστες όλο και πολλαπλασιάζονται αναζητώντας και αυτοί εργασία και καλύτερο τρόπο ζωής. Οι άνθρωποι δύσκολα τα βγάζουν πέρα, ενώ σε δυσκολότερη θέση βρίσκονται οι οικογενειάρχες έχοντας να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Τα σημερινά παιδιά όμως έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα παιδιά άλλων εποχών αφού τα προηγούμενα χρόνια είχαν συνηθίσει σε ένα πιο άνετο επίπεδο ζωής. Πολλοί από τους γονείς είναι άνεργοι, είτε ο ένας γονιός, είτε και οι δύο με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε ένα πιάτο φαί, στέγη και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Όσοι από αυτούς είναι τυχεροί, ίσως να έχουν μια βοήθεια από δικά τους πρόσωπα ενώ άλλοι καθημερινά είναι στους δρόμους αναζητώντας εργασία, χρήματα ή στις εκκλησίες ζητώντας τρόφιμα και ρούχα. Παρόλα αυτά, οι γονείς μας προσπαθούν να μην λείψει τίποτα από το σπίτι αλλά και να μην επηρεαστούμε πολύ αρνητικά από την κατάσταση που επικρατεί. Δεν είναι ασήμαντος ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν για χρέη, αλλά και αυτών που ζουν στο δρόμο με τις οικογένειές τους. Η κατάσταση στη χώρα μας μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, αντί να έρθουν καλύτερες μέρες, και πιστεύουμε τελικά ότι θα αργήσουν πολύ να έρθουν.

Ωστόσο, έχοντας όλα αυτά τα προβλήματα η χώρα μας παραμένει στο σημείο όπου συναντιούνται οι τρεις ήπειροι και οι διαφορετικοί πολιτισμοί τους. Παραμένει η χώρα του πολιτισμού και της λαμπρής ιστορίας με τον Σωκράτη, τον Παρθενώνα και τον Αριστοτέλη. Στη σύγχρονη ιστορία δεν ειπώθηκε τυχαία ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες αφού αυτή η χώρα κατάφερε και το 1.821 και το 1.940 να αντισταθεί για την ελευθερία της . Παραμένει η χώρα της φιλοξενίας με τα φοβερά τοπία, τα υπέροχα νησιά και τις καταπληκτικές παραλίες που διαθέτει. Εκατομμύρια είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο, ενώ φέτος αυξήθηκαν δίνοντάς μας οικονομική στήριξη. Παρά τα προβλήματά μας, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Μέσα από την επιστολή μας, ελπίζουμε να μπορέσατε να αντιληφθείτε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Θα χαρούμε να παραλάβουμε σύντομα και τη δική σας, επιστολή και, γιατί όχι, να ανταλλάξουμε επισκέψεις!

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές του Γ?1

Του 7ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου

 

7° Γυμνάσιο Χαϊδαρίου © 2024