Πίσω στη Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για σχολείο!

7° Γυμνάσιο Χαϊδαρίου "Νέα Φώκαια"

διπλοῦν ὁρῶσιν οἱ μαθόντες γράμματα

Οδηγός πλοήγησης

Δημιουργίες Μαθητών

Το 1ο και συλλεκτικό τεύχος της μουσικής εφημερίδας των μαθητών και μαθητριών του 7ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου, από την πώληση του οποίου το σχολείο απέκτησε κλασική κιθάρα! Ένα παράθυρο στη γνώση, την ελεύθερη έκφραση και δημιουργία.

Έχετε διαβάσει χαϊκού για μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο; Τι ξέρετε για την Μαρία Κάλλας; Τι θα απαντούσατε εσείς στην ερώτηση "Τι είναι μουσική;" Έχει ενδιαφέρον μια ταινία για τον Μπετόβεν; Έχετε λύσει ποτέ μουσικό σταυρόλεξο και μουσικό sudoku;

Περιηγηθείτε στην ηλεκτρονική έκδοση της μουσικής μας εφημερίδας για να βρείτε τις απαντήσεις!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια,

Διονυσία Μούγια ΠΕ79.01

Το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ασχολείται με τη κλιματική αλλαγή ζωγραφίζοντας και καταφέρνει να προβληματίσει με τον τρόπο του πολλούς ανθρώπους για το μέλλον του πλανήτη.
Συμμετέχει στο διαγωνισμό του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ για τη δημιουργία λογότυπου της ομάδας «κλιματοφύλακες» και παίρνει τη 1η,2η και 3η θέση με έργα μαθητών της Α1 τάξης.

Η περιβαλλοντική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου στα πλαίσια του προγράμματος για τα υδάτινα οικοσυστήματα και με αφορμή την επίσκεψη στη Ζάκυνθο επινοεί και κατασκευάζει το επιτραπέζιο παιχνίδι: ??Ο Ζήνων πάει Ζάκυνθο!??
Πεδία αναφοράς του παιχνιδιού είναι:
  • Η θαλάσσια χελώνα ??caretta - caretta?? 
  • Το νησί της Ζακύνθου 
  • Ο φιλόσοφος Ζήνων και το παράδοξό του, «Ο Αχιλλέας και η Χελώνα» 
 DSC01618
DSC01621

Υπεύθυνες καθηγήτριες:
Αγγελική Καπού (Μαθηματικός)
Αναστασία Κουτσούκου (Μουσικός)

7° Γυμνάσιο Χαϊδαρίου © 2024